Najbliższe spotkanie klubowe: 23 maja (środa) Godzina 20:00
Parking pod TP SA, wjazd od Dworcowej (mapka).
Jeżeli pada deszcz, parking pod Carrefour

Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumWarsztatElektryka i Car AudioJaki akumulator wybrać?
Strony: [1] 2
Jaki akumulator wybrać?
  • monti
  • Klubowicz
  • *
  • Marka: Honda
    Model: Accord
    Silnik: F18B2 VTEC
    Imię: Roman
  •  
Jaki akumulator wybrać?
« : Grudzień 16, 2009, 17:39:50 »

Dzisiaj akumulator odmówił mi posłuszeństwa a nie ma jeszcze strasznych mrozów, więc postanowiłem kupić nowy ale nie mam pojęcia jakiej firmy... kumpel w sklepie ma do wyboru Centre i Westa Forse a na zamówienie może ściągnąć Bosha... Centry na pewno odpada... Może ktoś doradzi mi który kupić albo zna jakieś inne dobre akumulatory?
  • dymek6300
  • Klubowicz
  • *
    Model: Integra Type R
    Silnik: B18C6
    Imię: Piotr
  • Honda - The Power Of Dreams
  •  
Odp: Jaki akumulator wybrać?
« Odpowiedz #1 : Grudzień 16, 2009, 18:00:14 »

może to dla wielu zabrzmi śmiesznie ale ja bym doradzał centre Uśmiech ponieważ firmę centra przejęła firma exide co za tym idzie akumulatory centry (wciąż pod tą samą nazwą) są tej samej technologi co exide. swego czasu bylem na szkoleniu centry i się troszku o nich nasłuchałem. polecałbym centre future (najwyższa półka akumulatorów) kompletnie bez obsługowy (szczelnie zamknięty - nie trzeba kontrolować poziomu elektrolitu) z pakietem centra assistance (jeżeli z winy akumulatora auto nie chce odpalić dzwonisz pod numer na karcie gwarancyjnej przyjeżdża pomoc drogowa na koszt centry) do tego o ile pamiętam 3 lata gwarancji (a zapomniałbym centry futura charakteryzują się najwyższym prądem rozruchowym). co do ceny futury pewnie nie mała ale jak bym ja kupował akumulator to bym w to celował. na pewno tańszym rozwiązaniem będzie tradycyjny aczkolwiek nadal dobrej klasy akumulator centry plus różni się oczywiście nieco słabszymi parametrami i tym że trza mieć na oku poziom elektrolitu co nie zmienia faktu że to bardzo dobry akumulator tradycyjny. ale się wypociłem mam nadzieje chociaż teraz rozważysz centre Język dodaje jeszcze stronkę centry http://centra.com.pl/

Było: Civic MB1 D16Y3; Prelude BB1 H22A2; Civic MB1 D16Y2 Jest: Integra DC2 B18C6
  • Lewar16
  • Klubowicz
  • *
  • Marka: była Honda
    Model: CRX Del Sol
    Silnik: B16A2
    Imię: Tomek
  •  
« Odpowiedz #2 : Grudzień 16, 2009, 18:17:39 »

Bosha odradzam, słyszałem dwie opinie od użytkowników że szybko wysiadł. A osobiście map ZAP Sznajder i słyszałem opinie że są bardzo dobre. No i jeśli jesteś z Olsztyna to w Agromie (grupa Sznajder) mają na nie dobre ceny.
  • timon
  • Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 16, 2009, 18:26:40 »

ja też polecam centre ja w poprzedniej hani miałem centre plus i do samego końca latała bez problemu Duży uśmiech
  • monti
  • Klubowicz
  • *
  •  
« Odpowiedz #4 : Grudzień 16, 2009, 18:57:42 »

No dobra namówiliście mnie... jutro pojadę do sklepu i sprawdzę za ile mogę mieć coś takiego http://www.allegro.pl/item851523052_akumulator_centra_futura_60ah_gwarancja_3_lata.html
  • adios
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic Coupe
    Silnik: D15B7
    Imię: Adrian
  •  
« Odpowiedz #5 : Grudzień 16, 2009, 20:01:35 »

Również polecę Centre. Wczoraj, namówiony dobrymi opiniami znajomych o akumulatorach tej marki, kupiłem z ojcem Centre Futurę do naszego Fiata Duży uśmiech Całkowicie bezobsługowe akumulatory, które będą działać i działać Mrugnięcie
Możesz przejechać się na ul.Metalową, tam jest stacja benzynowa+lpg i sklepik z częściami motoryzacyjnymi, nie pamietam nazwy, coś na E. Mają tam trochę akumulatorów w rozsądnej cenie, myślę, że sobie coś wybierzesz, a jak nie to zawsze mogą sprowadzić model, który byś chciał.
Pozdrawiam.
  • givan
  • Zarząd
  • *
  • Marka: Acura / Honda
    Model: KA7 / KA8
    Silnik: C32A1 / C32A2
    Imię: Иван
  •  
« Odpowiedz #6 : Grudzień 16, 2009, 21:36:07 »

A ja polece Boscha silver, zawsze go kupowalem i nigdy mnie nie zawiodl Mrugnięcie

KONTO KLUBOWE      http://honda-wm.pl/index.php/topic,580.0.html    mail klubowy: hondawm@wp.pl

-------
Nie kłóć się z głupkiem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy...
  • kamil_roz
  • Klubowicz
  • *
  • Marka: honda
    Model: accord iES
    Silnik: F20B6
    Imię: kamil
  •  
« Odpowiedz #7 : Grudzień 17, 2009, 13:08:48 »

a co powiecie na akumulatory japońskie firmy yuasa? podobno ida na pierwszy rzut do japońców.
  • Waneta
  • Gość
« Odpowiedz #8 : Grudzień 18, 2009, 13:33:57 »

Witam
Tyż polecam Centre, w poprzednim aucie 4 lata służył i żadnych problemów, obecnie mam Bosha 45Ah i tak mi się wydaje że trochę za mały jest do mojego auta,słabo kręci i nie wiem czy nie jest to przyczyna akumulatora, a akumulator ma zaledwie rok, może za mało tych 45ah, w golfie  miałem 55ah.Dzisiaj wymontowałem akumulator i doładowałem ale tak właściwie to był naładowany, ktoś wie ile dokładnie powinno być tych ah??.
  • pako
  • Zarząd
  • *
    Model: CIVIC 5D
    Silnik: B18C4
    Imię: Карол
  •  
« Odpowiedz #9 : Grudzień 18, 2009, 17:47:18 »

dobry masz amperaż  ja mam 1.8 i też mam 45Ah

MECHANIKA POJAZDOWA: regulacje zaworów wymiany rozrządów, remonty silników skrzyń, swapy ,regulacje instalacji gazowych MONTARZ INSTALACJI itd.. szybko dobrze i pewnie.
serwis u Braci B garage
TEL : 537377222
gg: 8297932
  • Tomsplit
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic Coupe EJ6
    Silnik: D16Y7
    Imię: Йаблoнoв
  • LOUD PIPES SAVE LIVES!
  •  
« Odpowiedz #10 : Grudzień 18, 2009, 18:26:06 »

Mi dzisiaj też aku padł Złość na razie nie mam kasy i podładuję go. Mam nadzieję, że do 10 stycznia czyli kolejnej wypłaty wytrzyma :/

HONDA - there's no better way to fly...

> > >  KREATOR POZYTYWNYCH EMOCJI  < < <
  • monti
  • Klubowicz
  • *
  •  
« Odpowiedz #11 : Grudzień 18, 2009, 21:00:23 »

Mam już zamontowany akumulator Centra Futura CA602 60Ah i kosztował 300zł... Dzięki za pomoc przy wyborze. Mrugnięcie
  • shantilllas
  • Klubowicz
  • *
  • Marka: ホンダ
    Silnik: 1.8 ADR / K24A2
    Imię: マルチン
  • There’s no replacement for displacement
  •  
« Odpowiedz #12 : Grudzień 18, 2009, 23:08:44 »

Mi akumulator padl w zeszlym miesiacu, byl to jakis czteroletni fivestar 45ah Mrugnięcie teraz siedzi Bosh Silver S4 45Ah i jak narazie ladnie kreci moja Hondke Duży uśmiech

Civic, Integra or Accord...
It doesn't really matter, whatever you can afford.
That's my Honda,
  • pako
  • Zarząd
  • *
    Model: CIVIC 5D
    Silnik: B18C4
    Imię: Карол
  •  
« Odpowiedz #13 : Grudzień 19, 2009, 08:06:28 »

ja mam aku firmy honda z 98r Chichot narazie kręci choć może będzie trzeba się pokusić o nowy Uśmiech

MECHANIKA POJAZDOWA: regulacje zaworów wymiany rozrządów, remonty silników skrzyń, swapy ,regulacje instalacji gazowych MONTARZ INSTALACJI itd.. szybko dobrze i pewnie.
serwis u Braci B garage
TEL : 537377222
gg: 8297932
  • Łęgoś
  • Klubowicz
  • *
    Model: Ej1
    Silnik: d16z6
    Imię: Damian
  • ~EJ to ten rózowy 1~
  •  
« Odpowiedz #14 : Grudzień 19, 2009, 12:33:41 »

A ja polece Boscha silver, zawsze go kupowalem i nigdy mnie nie zawiodl Mrugnięcie

ja tez  kupiłem mbosha silvera w zeszłym roku i jak arazie jest cacy Mrugnięcie
Strony: [1] 2
Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumWarsztatElektryka i Car AudioJaki akumulator wybrać?
Skocz do: