Najbliższe spotkanie klubowe: 23 maja (środa) Godzina 20:00
Parking pod TP SA, wjazd od Dworcowej (mapka).
Jeżeli pada deszcz, parking pod Carrefour

Strony: [1] 2 3 ... 17
Black EG4
  • dzejk
  • Użytkownik
  • **
  • Marka: Honda
    Model: Civic EG4
    Silnik: D15B2
    Imię: Jakub
  • I love my Honda!
  •  
Black EG4
« : Wrzesień 03, 2010, 00:04:16 »

Witam serdecznie wszystkich  Uśmiech

Chciałbym rozpocząć temat dotyczący mojego Civic'a. Autko z 94 roku, jak na razie w totalnej serii, lecz powoli, systematycznie projekt będzie posuwał się do przodu, co postaram się analogicznie dokumentować na łamach tego forum w tym oto temacie  Mrugnięcie A więc, zaczynamy!

MODEL: EG4

SILNIK: D15B2
PLANY: Swap jednostki na B18C4, doprowadzenie tego do ładu na oem/markowych częściach tak żeby przekroczyć "magiczne" 200km.

UKŁAD DOLOTOWY: Seria, plany patrz wyżej.

UKŁAD WYDECHOWY: Seria, plany patrz wyżej.

ELEKTRONIKA: el. szyberdach  Język I więcej nic nie planuje. Ktoś, jeszcze w niemczech chciał zrobić elektrykę szyb, ale chyba zabrakło zapału  Mrugnięcie

UKŁAD NAPĘDOWY: seria
PLANY: Alufelgi Drag DR-23 czarny mat, rozmiar 15", opony Falken Ziex (bo zdążyłem poznać je z dobrej strony  Mrugnięcie ), bądź coś z oferty Toyo.

ZAWIESZENIE: seria
PLANY: Gwint Buddy Club bądź Skunk2, zdecyduje się jak już przyjdzie pora zamawiać Mrugnięcie Do tego górne rozpórki Skunk2 (przód/tył).

UKŁAD HAMULCOWY: seria
PLANY: Swap układu z wersji vti, ewentualnie jak fundusze przerosną moje oczekiwania Duży uśmiech (haha...) to wtedy marzy mi się zestaw dedykowany od Wilwood'a...

BODY KIT:
Zrobione: Lusterka Spoon, Depo clear black front lights, dokładka karbonowa Spoon, chlapacze OEM, halogeny Depo, ambery Vision, nakrętki VMS czekają na montaż, tow hook Benen (wisi na cle), kilka stickerów już jest.
PLANY: lotka spoon, maska karbonowa, bort z karbonu USDM, zapewne dojdzie jeszcze kilka ciekawych rzeczy Mrugnięcie

ŚRODEK:
Zrobione: Fotele Recaro z ITR'a, w czarnej wersji, pasy Takata MPH Series (obie rzeczy czekają na montaż), wszystkie zbędne rzeczy za przednimi fotelami out!
PLANY: Flokowanie deski rozdzielczej i zmiana wykładziny na czarną, ,zegary Spoon, odnowa materiałów boczków drzwi, detale jak gałka Skunk, nakładki Mugen itd.

CAR AUDIO: seria, minus radio... Mrugnięcie
PLANY: Chyba żadne, bądź wstawienie po prostu radia, nie przywiązuje do tego dużej wagi  Uśmiech

Tak to by się przedstawiało od strony teoretyczno/planowej. Myślę że całkiem ambitne plany, choć do ogarnięcia w praktyce, oczywiście systematycznie wkładając w to fundusze i ciężką pracę  Duży uśmiech Jako że idzie zima, modyfikacje planuje zacząć od poprawienia wyglądu, bo ani alu, ani gwint na zimę zbytnio mi się nie przydadzą.

Silna wola i motywacja jest, ukochana osoba która mnie wspiera w tym temacie także jest, także jestem bojowo nastawiony. Jako że byłem, w zasadzie to jestem virtualnym tunerem to zrobiłem sobie projekt mojej Hondy na kompie, jeszcze na długo przed jej zakupem  Mrugnięcie Oto i on:

W pokoju na ścianie wisi nawet plakat a3, zrobiony właśnie z tego projektu i przypominający mi ciągle do czego dążę i o czym marze  Chichot

A oto i sprawca tego całego zamieszania, moje czarne EG4, niedługo po zakupie:

A tak autko prezentuję się na dzień dzisiejszy:

Na razie tyle zdjęć i opisów. Systematycznie postaram się prowadzić ten temat w miarę postępu prac nad autem  Mrugnięcie Zapraszam do dyskusji. Chcę też nadmienić że projekt traktuje bardzo poważnie i zdaje sobie sprawę że czeka mnie mnóstwo pracy, inwestowanie nie małej kasy itd... Powiedziało się "A" kupując auto, teraz trzeba doprowadzić to do samego "Z" ten projekt, o którym marzyłem od tak dawna...! Trzymać kciuki ludzie Mrugnięcie

Pozdrawiam  Duży uśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2011, 23:05:38 wysłane przez dzejk »

live the dream.
  • lightman
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic 92-95 3D
    Silnik: Było D15B2 Było D15B7 JEST D15B7/Z6 VTEC
    Imię: クシシュトフ
  •  
Odp: Black EG4
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 03, 2010, 08:57:14 »

... Silna wola i motywacja jest, ukochana osoba która mnie wspiera w tym temacie także jest, także jestem bojowo nastawiony. Jako że byłem, w zasadzie to jestem virtualnym tunerem to zrobiłem sobie projekt mojej Hondy na kompie, jeszcze na długo przed jej zakupem ...

...Na razie tyle zdjęć i opisów. Systematycznie postaram się prowadzić ten temat w miarę postępu prac nad autem  Mrugnięcie Zapraszam do dyskusji. Chcę też nadmienić że projekt traktuje bardzo poważnie i zdaje sobie sprawę że czeka mnie mnóstwo pracy, inwestowanie nie małej kasy itd... Powiedziało się "A" kupując auto, teraz trzeba doprowadzić to do samego "Z" ten projekt, o którym marzyłem od tak dawna...! Trzymać kciuki ludzie Mrugnięcie...

Widząc twoje foty to jakbym cofnął się w czasie o dobre 2 lata
Jeśli chodzi o twoje marzenia związane z V genem to w zupełności Cię rozumiem, bo sam od 95 roku wiedziałem że moim pierwszym autkiem będzie HB V gena.
Stan autka wygląda imponująco bo wygląda zupełnie jak z fabryki - jak stan lakieru i blach ??
Będzie malowanko  ??
Ja niestety przez dobry rok musiałem przywracać swoją Hankę do kondycji fabrycznej (zawias, blachy, silnik, hamulce, tapicerka - hehe z czegoś się jeszcze składa samochód ?? )
Twój okaz wygląda zdecydowanie lepiej więc może od razu przejdziesz do modyfikacji...

Nastawienie masz dobre i tylko pozazdrościć otwartości
Z autopsji wiem że Civic potrzebuje dużo cierpliwości w dążeniu do celu (chłopaki z HWM chyba wiedzą o czym mówię .. ) i tego Ci życzę :  Cierpliwości a przede wszystkim DETERMINACJI w dążeniu do marzeń !!

PS: Jeśli chodzi o tą ukochaną osobę (taka rada od siebie) to o wiele łatwiej jej będzie Cię wspierać jeśli będziesz mówił : wszystko o planach, o trudnościach wynikających z budową , o pierdółkach typu jaki kolor jaki materiał...
Ale nie wspominaj NIC Ale to ABSOLUTNIE NIC ile HAJSU WTOPIŁEŚ Mrugnięcie No chyba że po zakończeniu projektu Duży uśmiech

PS: Gratuluję koloru. Mam nadzieję że za słowem pójdą czyny i będę mógł z radością kibicować Ci w tym Topicu. D15B2 super baza do Evolucjii...
PS2: Jeśli chodzi o klub HWM to trafiłeś idealnie. Klub to megaMiX wieloletnich doświadczeń Ziomków z wielu dziedzin  więc masz problem PISZ na bank ktoś/coś doradzi! POZDRO
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2010, 08:58:46 wysłane przez lightman »

• krzysiek
  • Przyjaciel
  • *
  • Imię: krzysiek
  • FWD-RWD?
  •  
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 03, 2010, 12:11:42 »

Racja, projekt naprawde super się prezentuje, co widać po planach Mrugnięcie
i efekt końcowy jak będzie taki jak na zdjęciu które zrobiłeś to szczęka będzie opadać Uśmiech

• dzejk
  • Użytkownik
  • **
  • I love my Honda!
  •  
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 03, 2010, 14:20:55 »

Jeżeli chodzi o kondycje lakieru to mogę ocenić ja na hmm... 4+/5-. Ogółem na to patrząc bajecznie wręcz się świeci i nie widać za bardzo mikro rys, ale co obniża jego ocenę w moich oczach to to że widzę już ogniska rdzy na burcie (tam zawita laminat, więc no problem) delikatne ognisko na przednim lewym nadkolu, zapoczątkować je musiał jakiś malutki kamień, bo widać że najpierw było uderzone, no i posiada kilka rys takich większych, choć nie rzucających się na pierwszy rzut oka. Ogółem jak go się odświeży i poprawi te miejsca o których mówiłem to będzie idealny  Mrugnięcie

A co do hajsu to mniej więcej Skarbek wie ile wydam, szkoda jej trochę, ale z samego zakupu auta była już zadowolona, tak więc będzie dobrze  Mrugnięcie

Dzięki za wpisy, na pewno będę pisał z różnymi prośbami Uśmiech
Pozdro

live the dream.
  • Grzesieek
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic
    Imię: Grzesiek
  •  
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 03, 2010, 14:28:14 »

Powiem Ci, że na fotkach bardzo przyzwoicie wygląda Uśmiech Będę musiał kiedyś na żywo "obmacać" tego Civa.
Pozdro

I dawaj aktualizację z prac na bieżąco Uśmiech
  • bercik
  • Klubowicz
  • *
    Model: CRX Del Sol
    Silnik: D16Y8
    Imię: Hubert
  •  
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 07, 2010, 12:31:55 »

No autko bardzo zadbane i projekt bardzo fajny oby wypalił

• dzejk
  • Użytkownik
  • **
  • I love my Honda!
  •  
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 16, 2010, 17:42:43 »

No i pierwszy mod mam za sobą, wleciały lusterka spoon'a.
Nie obyło się bez strat... teraz przynajmniej wiem że odklejenie lusterka (szybki) od podkładki jest trudne bez jej uszkodzenia... hehe, trudno, pierwsze koty za płoty  Mrugnięcie Domówi się wkłady.
Te lusterka są przepiękne, zmieniają obrys auta totalnie Duży uśmiech

Tym czasem w piątek, bądź w następnym tygodniu zamawiam lampy depo Uśmiech I spróbuję bujnąć się na szrot jakiś w poszukiwaniu tych oprawek dwuwłóknowych od amerykańskiej czy tam kanadyjskiej wersji... Amberki wleciały by pod koniec października, bo wtedy Jarus dostanie dostawe z visionami Mrugnięcie

Pozdro!

live the dream.
  • adios
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic Coupe
    Silnik: D15B7
    Imię: Adrian
  •  
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 16, 2010, 18:13:17 »

Fajne lustra, widać coś w nich? Podobają mi się one, ale słyszałem różne opinie na temat widoczności w nich. Jak wypadają w porównaniu do seryjnych?
  • dzejk
  • Użytkownik
  • **
  • I love my Honda!
  •  
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 16, 2010, 18:17:24 »

Widoczność w porównania do oryginalnych... hmmm, jakby to powiedzieć, no nie mają porównania zbytnio hehe Chichot, są za małe i za bardzo przytulają się do auta, mimo tego widoczność jako całokształt nie jest tragiczna moim zdaniem, widać całkiem ok, ocenił bym ją na 4-- Mrugnięcie Wiec dla mnie na + są jak najbardziej!

Póki co, oryginalne lusterka do EG w dziale sprzedam w moim temacie, lub na PW.

Pozdro Mrugnięcie

live the dream.
  • dzejk
  • Użytkownik
  • **
  • I love my Honda!
  •  
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 22, 2010, 09:25:39 »

Wybaczcie post pod postem.

Dziś zamówiłem nowe lampy, wiec do końca tygodnia powinny być już u mnie Chichot
A poza tym z nowości dotyczących auta, to wymyśliłem sobie wzór naklejki, takiej swojej, zainspirował mnie Tery swoją nową rx7 i kiedyś widziany gdzieś w Polsce sleepR.

Efekt wyszedł taki:

Przypasowane już na aucie, za pomocą zwykłej drukarki i kartki A4 hehe, ale widać że będzie git!
Oczywiście nie jeżdżę z tym... żeby nie było hehe Chichot
A poza tym, to musiał bym trochę dłubnąć silnik żeby ta naklejka miała jakiś sens  Mrugnięcie

No to tyle.
Pod koniec tygodnia sesyjka z lampami będzie zapewne, także śledźcie temat na bieżąco bo warto... hehe  Mrugnięcie

Pozdro

live the dream.
  • dzejk
  • Użytkownik
  • **
  • I love my Honda!
  •  
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 27, 2010, 19:49:09 »

Dziś wleciały lampy Depo Duży uśmiech

Piknie wyglądają, naprawdę jestem z nich zadowolony, tylko że przy montażu odkryłem że autko było jednak delikatnie puknięte Smutny No i lewa lampa nie jest tak dobrze dopasowana jak prawa, no ale trudno, teraz już nic z tym nie zrobię, tragedii nie ma Mrugnięcie

Jest jeszcze jedno, może odpowie mi ktoś kto ma takie lampy, troszeczkę mi parują, czy to wina tego że są nowe i to minie, czy jednak coś zrobiłem nie tak? A może różnica temperatur jest tak duża i wilgotne powietrze które dostało się tam przy montażu powodują te parowanie? Jest na to jakiś sposób? Czy to taki typ szkła? No nie wiem... sprawdzałem czy guma dobrze pasuje, tak było.

Póki co, tak to wygląda teraz:

Będę wdzięczny za jakieś porady dotyczące tego parowania, być może to przejdzie, ale trochę słabo że mam nowe lampy i mi się dzieje coś takiego. Na razie gdy stoi w garażu to jest ok, pary nie ma, ale jak zrobię rundkę to zaraz wyskakują takie zakola. Liczę na waszą pomoc!

Pozdro!

live the dream.
  • shantilllas
  • Klubowicz
  • *
  • Marka: ホンダ
    Silnik: 1.8 ADR / K24A2
    Imię: マルチン
  • There’s no replacement for displacement
  •  
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 27, 2010, 19:57:19 »

Moje lapmy rowniez parują a są nowe. Zalozylem je dwa tyg temu, ale juz nie zwracam na to uwagi, kiedy bede robic elektryke lamp to poprawie chinczyka ;P

Civic, Integra or Accord...
It doesn't really matter, whatever you can afford.
That's my Honda,
  • ziolek1990
  • Klubowicz
  • *
    Model: Crx
    Silnik: D16z5--> ??
    Imię: Paweł
  •  
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 27, 2010, 20:10:31 »

weź je nagrzej po dłuższej jeździe wyjmij żarówki powinno wyparować Uśmiech 
  • lightman
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic 92-95 3D
    Silnik: Było D15B2 Było D15B7 JEST D15B7/Z6 VTEC
    Imię: クシシュトフ
  •  
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 27, 2010, 21:05:20 »

Może wam podpowiem w ten sposób:
Posiadam w Angel Eye'sach firmy Sonar z tyłu posiadają otwory odpowietrzające zakończone gumowym wężykiem wygiętym do dołu (chodzi o to aby nie dostawała się woda z pędu auta). Nigdy nie borykałem się z problemem związanym z parowaniem. Z tyłu zaś mam Black Led też firmy Sonar ale te juz nie posiadają tych odpowietrzników. Moim zdaniem trzeba nawiercić dziurki o fi identycznym do wciśnięcia wężyka gumowego i po kłopocie. Kiedyś się zastanawialiśmy nad tym problemem wraz Pako i na dobrą sprawę nic więcej nie wymyśliliśmy. Może ktoś z was się na to zdecyduje, ja chciałem ale stwierdziłem że nie chce mi się demontować lamp. Pamiętajcie tylko o tym aby wywiercić otwór tam gdzie na bank woda  od prędkości się nie dostanie może warto jakiś wężyk kołować

• dzejk
  • Użytkownik
  • **
  • I love my Honda!
  •  
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 27, 2010, 21:24:18 »

Zrobiłem tak jak mówisz, nagrzałem po jeździe suszarką (jedną zajeździłem Język), odczekałem i już po problemie Mrugnięcie Nie paruje. A jakby jeszcze trochę zostało wilgoci to powtórzę czynność, dzięki za porady Uśmiech

Teraz czekam na październikową wypłatę i zakupki hy hy  Duży uśmiech

Pozdro!

live the dream.
Strony: [1] 2 3 ... 17
Skocz do: