Witam serdecznie wszystkich

Chciałbym rozpocząć temat dotyczący mojego Civic'a. Autko z 94 roku, jak na razie w totalnej serii, lecz powoli, systematycznie projekt będzie posuwał się do przodu, co postaram się analogicznie dokumentować na łamach tego forum w tym oto temacie

A więc, zaczynamy!
MODEL: EG4
SILNIK: D15B2
PLANY: Swap jednostki na B18C4, doprowadzenie tego do ładu na oem/markowych częściach tak żeby przekroczyć "magiczne" 200km.
UKŁAD DOLOTOWY: Seria, plany patrz wyżej.
UKŁAD WYDECHOWY: Seria, plany patrz wyżej.
ELEKTRONIKA: el. szyberdach

I więcej nic nie planuje. Ktoś, jeszcze w niemczech chciał zrobić elektrykę szyb, ale chyba zabrakło zapału

UKŁAD NAPĘDOWY: seria
PLANY: Alufelgi Drag DR-23 czarny mat, rozmiar 15", opony Falken Ziex (bo zdążyłem poznać je z dobrej strony

), bądź coś z oferty Toyo.
ZAWIESZENIE: seria
PLANY: Gwint Buddy Club bądź Skunk2, zdecyduje się jak już przyjdzie pora zamawiać

Do tego górne rozpórki Skunk2 (przód/tył).
UKŁAD HAMULCOWY: seria
PLANY: Swap układu z wersji vti, ewentualnie jak fundusze przerosną moje oczekiwania

(haha...) to wtedy marzy mi się zestaw dedykowany od Wilwood'a...
BODY KIT:
Zrobione: Lusterka Spoon, Depo clear black front lights, dokładka karbonowa Spoon, chlapacze OEM, halogeny Depo, ambery Vision, nakrętki VMS czekają na montaż, tow hook Benen (wisi na cle), kilka stickerów już jest.
PLANY: lotka spoon, maska karbonowa, bort z karbonu USDM, zapewne dojdzie jeszcze kilka ciekawych rzeczy

ŚRODEK:
Zrobione: Fotele Recaro z ITR'a, w czarnej wersji, pasy Takata MPH Series (obie rzeczy czekają na montaż), wszystkie zbędne rzeczy za przednimi fotelami out!
PLANY: Flokowanie deski rozdzielczej i zmiana wykładziny na czarną, ,zegary Spoon, odnowa materiałów boczków drzwi, detale jak gałka Skunk, nakładki Mugen itd.
CAR AUDIO: seria, minus radio...
PLANY: Chyba żadne, bądź wstawienie po prostu radia, nie przywiązuje do tego dużej wagi

Tak to by się przedstawiało od strony teoretyczno/planowej. Myślę że całkiem ambitne plany, choć do ogarnięcia w praktyce, oczywiście systematycznie wkładając w to fundusze i ciężką pracę

Jako że idzie zima, modyfikacje planuje zacząć od poprawienia wyglądu, bo ani alu, ani gwint na zimę zbytnio mi się nie przydadzą.
Silna wola i motywacja jest, ukochana osoba która mnie wspiera w tym temacie także jest, także jestem bojowo nastawiony. Jako że byłem, w zasadzie to jestem virtualnym tunerem to zrobiłem sobie projekt mojej Hondy na kompie, jeszcze na długo przed jej zakupem

Oto i on:

W pokoju na ścianie wisi nawet plakat a3, zrobiony właśnie z tego projektu i przypominający mi ciągle do czego dążę i o czym marze

A oto i sprawca tego całego zamieszania, moje czarne EG4, niedługo po zakupie:

A tak autko prezentuję się na dzień dzisiejszy:

Na razie tyle zdjęć i opisów. Systematycznie postaram się prowadzić ten temat w miarę postępu prac nad autem

Zapraszam do dyskusji. Chcę też nadmienić że projekt traktuje bardzo poważnie i zdaje sobie sprawę że czeka mnie mnóstwo pracy, inwestowanie nie małej kasy itd... Powiedziało się "A" kupując auto, teraz trzeba doprowadzić to do samego "Z" ten projekt, o którym marzyłem od tak dawna...! Trzymać kciuki ludzie

Pozdrawiam