No właśnie najbardziej interesują mnie miejsca w tych "słupkach" przy półce. Czy są tam w ogóle kosze? Jakie średnice tam wchodzą w grę w wariancie "z koszem fabrycznym" i "bez kosza"? Gdzieś w internecie natrafiłem na informację, że mogą tam być głośniki eliptyczne... - oby nie

Ja mam z przodu 16,5 ALPINE SPG-17C2 .Głębokość głośnika była zbyt duża i był potrzebny dystans .A tył to odłączyłem całkiem

Mi to nie grozi - moje głośniki mają 52mm głębokości, chociaż sam już nie wiem czy to dobrze i nie wpływa na dynamikę pracy głośnika.
u mnie sprawa była o tyle prostsza, że wcale nie miałem głośników.z przodu weszły 160 mm boschmanna.z tyłu od razu wrzuciłem w półkę następne 160 mm lg.
Znaczy się wycinałeś otwory w półce czy chodziło Ci o te "słupki" gdzie powinny siedzieć głośniki?
Orientujesz się może czy fabryczne gwizdki sopranowe w VTi mają wbudowaną zwrotnicę? Podłącza się je bezpośrednio do źródła czy przez jakiś węzeł?
Chciałem Was dopytać o te szczegóły na ostatnim spocie, ale z właścicieli MB-ków byłem tylko ja