Najbliższe spotkanie klubowe: 23 maja (środa) Godzina 20:00
Parking pod TP SA, wjazd od Dworcowej (mapka).
Jeżeli pada deszcz, parking pod Carrefour

Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumGiełdaInneUSŁUGI: Strojenia/Swapy/Turbo/Remonty i Naprawy bieżące
Strony: [1]
USŁUGI: Strojenia/Swapy/Turbo/Remonty i Naprawy bieżące
  • noname
  • Przyjaciel
  • *
  • Marka: Suzuki
    Model: Vitara Long
    Silnik: G16B
    Imię: Kamil
  • Power Of Needs
  •  
USŁUGI: Strojenia/Swapy/Turbo/Remonty i Naprawy bieżące
« : Październik 31, 2011, 23:59:34 »

Witam, chciałbym przedstawić ofertę oraz zaprosić do korzystania z usług firmy VTEC TURBO SERWIS. Nasz warsztat znajduję się w miejscowości Chorzele w woj.mazowieckim, oddalonej ok 140km od Warszawy i 80km od Olsztyna.Gwarantujemy zadowolenie z wykonanej usługi, miłą atmosferę oraz przede wszystkim atrakcyjne ceny.  Duży uśmiech  Przy okazji modyfikacji przeprowadzanych na warsztacie gratis umożliwiamy wykonanie pomiarów czasu przyśpieszeń najnowszym modelem Gtech Fanatic Precision (równorzędny z RaceLogic).   Mrugnięcie

Oferujemy:
-Strojenia Crome Gold/Hondata/TurboEdit - Strojenie silników wolnossących, doładowanych oraz z ITB - na terenie Warszawy/Chorzele, po uzgodnieniu możliwy jest również dojazd do klienta gdziekolwiek w Polsce.  Uśmiech
-Wszelkie modyfikacje elektroniczne m.in. :
 * modyfikacje ECU (zdejmowanie blokad prędkości jdm,przygotowania ecu pod strojenie, wgrywanie procedury startu,shiftlight,zmiana punktu załączania vtec'a, dodawnie obłsugi vtec'a i iab..itp.)
 * pomiar AFR bez logowania z obrotów lub z logowaniem z CAN (Subaru,Evo itp.)
 * przejścia między instalacjami obd0,obd1,obd2.
 * przejścia z gaźnika na pełen wtrysk (d13b2,d15b2).
 * montaż dodatkowych wskaźników np. ciśnienia oleju, temp. oleju, boost, egt, itp
-Diagnostyka komputerowa
-Budowa układów dolotowych i wydechowych / spawanie metodą TIG i MIG
 * spawania kolektorów wydechowych do silników wolnossących i turbo
 * spawanie orurowania pod instalację TURBO/KOMPRESOR
 * modyfikacja kolektora ssącego z b16 pod b18c4
 * budowa ITB oraz custom kolektorów ssących
-SWAPy
 * swap silników
 * swap głowicy vtec do silników nonvtec potocznie zwany mini-me
 * swap hamulcy
 * składanie tzw. hybrydowych skrzyń biegów (z krótszymi biegami lub przełożeniem głównym)
-Budowa i montaż instalacji TURBO/KOMPRESOR
 * toczenie kółek w celu zwiększenia doładowania kompresora typu eaton.
-Modyfikacje silników wolnossących
 * porting głowicy
-Remonty kapitalne i naprawy bieżące

Mimo,że jesteśmy oficjalnie "świeżą" firmą zaufało nam już sporo osób.  Uśmiech Mieliśmy już przyjemność brać udział przy budowie m.in takich projektów jak Skyline R33 GTR , S4 2,7BiTurbo, 240SX S14 2,4T, MX-3 V6 Turbo,A4 1.8T,200SX S13,Civic B18C4-T oraz N/A, Civic D16Z6-T oraz N/A, Civic H22A2, CRX B16A1, Prelude H22A,Civic D16Z5 N/A oraz Kompresor,Civic B18C,CRX D16Z5, Civic D13B7, Civic D16Y7/Z6 i można by tak jeszcze długo wymieniać...  Mrugnięcie Wkrótce powinna się pojawić strona na której będziemy aktualizować poczynania z warsztatu.  Spoko Także jeszcze raz zapraszam do odwiedzania nas.

Kontakt : PW (prywatna wiadomość na forum)
             GG: 9042534
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2011, 00:14:59 wysłane przez noname »
  • salenij
  • Nowy użytkownik
  • *
  • Marka: Honda
    Model: Civic 5gen EG8
    Silnik: d15b2
    Imię: Tobiasz
  •  
Odp: USŁUGI: Strojenia/Swapy/Turbo/Remonty i Naprawy bieżące
« Odpowiedz #1 : Listopad 01, 2011, 00:18:06 »

Kompleksowo lecicie. Posiadacie jakieś sprawdzone d16-stki na SWAPY?

• noname
  • Przyjaciel
  • *
  • Power Of Needs
  •  
« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2011, 13:44:23 »

może by się coś znalazło Uśmiech Jest d16z6 już pomodzone włącznie z wałkiem CompCams Stage 2 i wystrojone. Szczegóły prześlę na PW  Mrugnięcie
  • niuniekk
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic EG4
    Silnik: B18C4
    Imię: Karol
  •  
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2011, 14:35:08 »

a moje c4 za jaka kwote wystroilibyscie? komp mam seria.. dojechalbym na pas w przedzieku Uśmiech
  • pako
  • Zarząd
  • *
    Model: CIVIC 5D
    Imię: Карол
  •  
« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2012, 19:49:01 »

noname masz jakieś zdjęcia  warsztatu lub jakieś opisy wykonanych projektów oraz przykładowe ceny ??

MECHANIKA POJAZDOWA: regulacje zaworów wymiany rozrządów, remonty silników skrzyń, swapy ,regulacje instalacji gazowych MONTAŻ INSTALACJI itd.. szybko dobrze i pewnie.
serwis u Braci B garage
TEL : 537377222
gg: 8297932
  • noname
  • Przyjaciel
  • *
  • Power Of Needs
  •  
« Odpowiedz #5 : Styczeń 02, 2012, 22:39:49 »

Powiedzmy,że ceny są elastyczne i dla konkretnego projektu ustalane są indywidualnie. :)Myślę,że atrakcyjne. Co do wykonanych projektów to podane są przykładowe w pierwszym poście.. np. obecnie składany jest civic 4gen z k20.. a jeśli chodzi o projekty które były strojone to np. ostatnio Prelude zakute H22A7 JRSC czy Civic K24 na sofcie 0,8bara 411KM / 483Nm. Zdjęć zbytnio nie mam, takie tylko znalazłem u siebie na kompie.

Pozdrawiam i Zapraszam. Uśmiech
  • Jo0ker
  • Nowy użytkownik
  • *
    Model: Civic
    Silnik: D13B7
  •  
« Odpowiedz #6 : Styczeń 07, 2012, 13:39:23 »

Wspomniany projekt Skyline

Jeden z modów mojego D13

Chciałem potwierdzić wszelkie informacje, które kolega napisał w swoim temacie. Zostawiałem w VTSie moje EG3 już 3 razy i zawsze byłem zadowolony z roboty jaką panowie wykonali. Naprawdę fachowe podejście do projektu. Po pierwszym kontakcie widac,że znają się na autach i profesjonalnie do tego podchodzą.

Mój pierwszy raz ;] z VTSem zaczął się od budowy tłumika. Dostałem pełny przelot na 2 cale, FLowCat zamiast catalizatora i do tego kolektor 4-1. Nastepnie poszła przeróbka gaźnika na wtrysk, gdzie panowie mieli trochę przekładania kabli ale naprawdę dobrze się uwinęli i wszystko sprawnie jeździ. Do tego dolot powietrza i wymiana wałka rozrządu. Szybko i bez problemu. Polecam strojenie które naprawdę daje mocny efekt, nie dość,że wykrzesa "ukryte" konie to dodatkowo przesunie wyżej odcięcie ewentualnie doda kontrole startu("launch control") i shift light. Naprawdę warto.
  • niuniekk
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic EG4
    Imię: Karol
  •  
« Odpowiedz #7 : Styczeń 07, 2012, 14:36:29 »

ja rowniez polecam i napewno jeszcze skorzystam z uslug bo planuje troche przebudowac engine Uśmiech
Strony: [1]
Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumGiełdaInneUSŁUGI: Strojenia/Swapy/Turbo/Remonty i Naprawy bieżące
Skocz do: