Najbliższe spotkanie klubowe: 23 maja (środa) Godzina 20:00
Parking pod TP SA, wjazd od Dworcowej (mapka).
Jeżeli pada deszcz, parking pod Carrefour

Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumWarsztatElektryka i Car AudioCivic 5 gen hatch oświetlenie wnętrza
Strony: [1]
Civic 5 gen hatch oświetlenie wnętrza
  • brales
  • Nowy użytkownik
  • *
  • Marka: Honda
    Model: Civic EG5
    Silnik: d16y8
    Imię: Rafał
  •  
Civic 5 gen hatch oświetlenie wnętrza
« : Listopad 27, 2011, 16:45:29 »

Witam

Montowałem dzisiaj seryjne podświetlenie w podsufitce( wcześnie miałem wyjęte) no i niechcący jak je tam przymierzałem to zrobiłem jakieś zwarcie( było słychać charakterystyczny dźwięk ) i światełko przestało palić ....  Fakty:

1. nie działa w obydwu pozycjach, czyli w momencie otwarcia drzwi i w momencie gdy biorę na pozycję on
2. przestał działać też brzęczek, który załącza się gdy są otwarte drzwi i gdy są zapalone światła
3. przed zwarciem wszystko działało ładnie i podświetlenie i brzęczek
4. sprawdziłem wszystkie bezpieczniki pod kierownicą, wszystkie są ok.
5. żarówka jest ok
6. sprawdziłem napięcia w dwóch kabelkach, które idą do lampki i w żadnych nie ma napięcia ani plus ani minus, ale tutaj nie ufam w 100% miernikowi

Co dalej ? miał ktoś taki przypadek ? w necie wyczytałem, że mogła się też uszkodzić jakaś dioda w brązowym module, który jest wpięty w skrzynkę bezpieczników ale jako, że będę musiał to robić przy sztucznym świetle bo czas mam tylko jak jest już ciemno to mi się nie uśmiecha za bardzo, no i raz wyciągałem skrzynkę bezpieczników to wiem, że było z tym sporo męczenia się.
  • aras
  • Nowy użytkownik
  • *
    Model: Accord CE9
    Silnik: F22Z2 SOHC VTEC
  • Chrupkolot
  •  
Odp: Civic 5 gen hatch oświetlenie wnętrza
« Odpowiedz #1 : Listopad 28, 2011, 08:26:58 »

u mnie było to samo (kabina + pozycje) i bezpiecznik znalazlem pod maska - byl to chyba 10 albo 7,5A  (czerwony) u ciebie chyba tez sa bezpieczniki pod maska?
  • brales
  • Nowy użytkownik
  • *
  •  
« Odpowiedz #2 : Listopad 28, 2011, 10:53:29 »

Tak mam bezpieczniki pod maską, dzisiaj je obejrzę Uśmiech  Jako ciekawostkę dodam, że wczoraj po jeździe około pół godziny brzęczek od świateł zaczął działać, dzisiaj rano jak wyjeżdżałem do pracy nie działał, a jak dojechałem to pracy to znowu działał ;d  światełka w podsufitce nie testowałem bo nie miałem jak, dziś wieczorem obadam dokładnie temat, polecę też po manualu cifa i dam  znać co wybadałem Mrugnięcie  wszelkie sugestie oczywiście nadal mile widziane Mrugnięcie
  • gruby
  • Nowy użytkownik
  • *
  •  
« Odpowiedz #3 : Listopad 28, 2011, 10:58:55 »

bezpiecznik, przelec wszystkie jeszcze raz na spokojnie
  • klosek99
  • Zarząd
  • *
  • Marka: Acura
    Model: RSX
    Silnik: K20A3
    Imię: Kamil
  •  
« Odpowiedz #4 : Listopad 28, 2011, 11:03:32 »

To u mnie w Del Solu jako ciekawostka, brzęczek od świateł zaczął działać dopiero jak wymieniłem czujniczek od zamykania drzwi Uśmiech

Wyjazd HWM do Ornety!!!!
www.youtube.com/watch?v=d8FsljDWDYA (SIERPIEN 2009)
-------
mail klubowy: hondawm@wp.pl

• Boniek87
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic Coupe EJ2
    Silnik: D15B7
    Imię: Paweł
  •  
« Odpowiedz #5 : Listopad 28, 2011, 17:36:04 »

tez tak miałem, jak mi w civicu padła krańcówka w drzwiach bo tak to sie chyba nazywa, po prostu raz łączyła raz nie bo pękła w niej sprężynka
  • brales
  • Nowy użytkownik
  • *
  •  
« Odpowiedz #6 : Listopad 28, 2011, 19:02:49 »

No dobra obejrzałem jeszcze raz wszystko na spokojnie i okazało się, że co do światła w podsufitce to się przepalił bezpiecznik w skrzynce pod kierownicą... ale w taki sposób, że w ogóle tego nie widać, dopiero jak wsadziłem nowy na jego miejsce to stała się jasność w aucie Chichot  a ten przepalony wygląda jak dobry i tak  Z politowaniem  co do tego brzeczka w drzwiach to dzisiaj działa cały dzień, jeszcze zanim wymieniłem bezpiecznik to już działał, może faktycznie się ten czujnik wyrobił i się akurat zbiegło w czasie, poobserwuje jeszcze i dam znać co i jak Uśmiech  wielkie dzięki wszystkim za podpowiedzi Uśmiech
Strony: [1]
Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumWarsztatElektryka i Car AudioCivic 5 gen hatch oświetlenie wnętrza
Skocz do: