Najbliższe spotkanie klubowe: 23 maja (środa) Godzina 20:00
Parking pod TP SA, wjazd od Dworcowej (mapka).
Jeżeli pada deszcz, parking pod Carrefour

Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumWarsztatMechanikaprzednia belka/sanki i dolny wahacz
Strony: [1]
przednia belka/sanki i dolny wahacz
  • daniel208
  • Klubowicz
  • *
  • Marka: Honda
    Model: Civic
    Silnik: B18C4
    Imię: Daniel
  •  
przednia belka/sanki i dolny wahacz
« : Grudzień 10, 2011, 12:41:52 »

witam, znalazłem powód ostatniego stukania u mnie w samochodzie. No i jest to dolny wahacz, który na jednej śrubie nie ma się czego trzymać bo do belki był przyspawany, a gwint, który kiedyś chyba tam był jest upieprzony. Potrzebuję więc belki całej i wahacza dolnego bo w nim też jakaś tuleja do wymiany. No i tu moje pytanie, czy do mojej wersji hondy civic aerodeck VTI 1.8 pasuje wahacz i belka od innych wersji tego samochodu. jeśli chodzi o belkę to koniecznie trzeba kupić bo nie chcę żadnych kombinacji alpejskich, jeśli chodzi o wahacz to liczę na pomoc Uśmiech dodam, że jestem z Pasymia więc ciężko mi będzie teraz dojechać do Olsztyna(chyba)Uśmiech 

... dodaję zdjęcia, https://plus.google.com/u/0/photos/113304274996336791405/albums/5684483067119866337

jak teraz popatrzyłem to wydaje mi się, że do wymiany jest tylko belka i ta tuleja na zdjęciach. Chyba, że do belki przyspawać można jakąś nakrętkę o takim rozmiarze i do niej przykręcić, ale nie wiem też ile to wytrzyma. Jeśli belka wykręcana to lepiej chyba wymienić i mieć oryginał:) co do tej tulejki to jak widać na jednym zdjęciu, gdzie są strzałki,
zielona oznacza śrubkę, która jest przyspawana i spaw puścił, czerwone miejsce widać że jest ułamany uchwyt. Prosiłbym o stwierdzenie co to za element do wymiany i gdzie mogę dostać Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2011, 14:04:03 wysłane przez daniel208 »
  • kluczykpl
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic Ferio
    Silnik: H22A
    Imię: Marek
  • Back to N/A
  •  
Odp: przednia belka/sanki i dolny wahacz
« Odpowiedz #1 : Grudzień 10, 2011, 14:40:18 »

z tego co pamietam to ta sroba trzyma i belke i tuleje do budy. wiec gwint pewnie w budzie do naprawy , ciezki temat ale do zrobienia.

Programy TDI,1,8T,JTD usuwanie FAP/DPF.Strojenie Honda,Crome,TurboEdit, OBD0,OBD1, SMT DETII, DETIII.,AFR, egt , LPG NX. Montaz turbo, kompresor, remonty silnikow i skrzyn biegow.Swapy wiazek, przejscia OBD2-OBD1-Obd0.509-596-627 lub 791988353,P
  • daniel208
  • Klubowicz
  • *
  •  
« Odpowiedz #2 : Grudzień 10, 2011, 15:40:43 »

mam nadzieję, że nie Uśmiech A co to za tuleja? I czy wystarczy tylko ją wymienić czy cały wahacz, czy co tam w skład tego wchodzi.
  • Boniek87
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic Coupe EJ2
    Silnik: D15B7
    Imię: Paweł
  •  
« Odpowiedz #3 : Grudzień 10, 2011, 18:01:35 »

masz uwalone mocowanie tej tulei w którą wchodzi wahacz, wystarczy to mocowanie wymienić z tuleją. Wahacz jesli nie jest pogięty itd to może zostać ten co jest
  • daniel208
  • Klubowicz
  • *
  •  
« Odpowiedz #4 : Grudzień 14, 2011, 20:06:50 »

tamta śruba raczej trzyma tylko belkę, ale chcąc wymienić tuleję to z 2giej strony odkręcila się tylko 1 śruba, natomiast druga po odpuszczeniu kręci się w miejscu... więc nawet tulei nie mogę wymienić
Strony: [1]
Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumWarsztatMechanikaprzednia belka/sanki i dolny wahacz
Skocz do: