Najbliższe spotkanie klubowe: 23 maja (środa) Godzina 20:00
Parking pod TP SA, wjazd od Dworcowej (mapka).
Jeżeli pada deszcz, parking pod Carrefour

Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumWarsztatElektryka i Car AudioCzujnik spalania stukowego,błąd 23
Strony: [1]
Czujnik spalania stukowego,błąd 23
  • Maier
  • Nowy użytkownik
  • *
  • Marka: HONDA
    Model: CIVIC COUPE 96r.
    Silnik: 1.6 D16Z6 VTEC
    Imię: Adam
  •  
Czujnik spalania stukowego,błąd 23
« : Grudzień 20, 2011, 06:55:29 »

Witam,jestem z Ostródy,poszukuje kogoś kto będzie wstanie oszukać komp P2P że ten czujnik jest w moim silniku,i wszystko gra bez wywalania checku.A teraz konkrety mam civic coupe 6-generki ,pierwotnie był silnik D16Y8,który posiadał ten czujnik,a teraz siedzi D16Z6,który tego czujnika nie ma, komp jak  wużej P2P czyli od D16Y8,obsługujący czujnik spalania stukowego.Swap robiony był nie przezemnie ,ale przez gościa z Warszawy pare lat temu.Wczoraj dorwałem z nim kontakt,po wielu staraniach,i zapytałem czy ogarneli ten temat,z czujnikiem podczas swapu,bo co jakiś czas wywala mi checka z błędem 23,oznajmił że nie cały czas jedził z swiecącym checkiem.Dlatego szukam kogos kto ten temat ogarnie w pare godzin,przy mnie jak do niego przyjade.Wszelkie wiadomości prosze przesyłać na PW.Pozdrawiam Mrugnięcie

Zawsze jak zdradzam Honde dla innej marki,po jakimś czasie pokornieje i wracam znowu do Hondy.
  • malak
  • Administrator
  • *
  • Marka: HONDA
    Model: EG4 & EG4
    Silnik: D15B & D15Z1
    Imię: Michał
  •  
Odp: Czujnik spalania stukowego,błąd 23
« Odpowiedz #1 : Grudzień 20, 2011, 11:40:11 »

a masz ten czujnik? jak to najprosciej go poprostu podlaczyc Mrugnięcie

STROIMY HONDY OBD0, OBD1, TUNINGUJEMY HONDY, PRZEJESCIE MIEDZY OBD0, OBD1, OBD2A, OBD2B Spoko

CIVIC 1.5 NA CZEŚĆI!! PW!!!
RallyTeam.HONDA-WM.pl
  • pako
  • Zarząd
  • *
  • Marka: Honda
    Model: CIVIC 5D
    Silnik: B18C4
    Imię: Карол
  •  
Odp: Czujnik spalania stukowego,błąd 23
« Odpowiedz #2 : Grudzień 20, 2011, 14:46:12 »

A jak nie masz czujnika to przejdz na kompa p28 z d16z6.

MECHANIKA POJAZDOWA: regulacje zaworów wymiany rozrządów, remonty silników skrzyń, swapy ,regulacje instalacji gazowych MONTAŻ INSTALACJI itd.. szybko dobrze i pewnie.
serwis u Braci B garage
TEL : 537377222
gg: 8297932
Strony: [1]
Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumWarsztatElektryka i Car AudioCzujnik spalania stukowego,błąd 23
Skocz do: