Najbliższe spotkanie klubowe: 23 maja (środa) Godzina 20:00
Parking pod TP SA, wjazd od Dworcowej (mapka).
Jeżeli pada deszcz, parking pod Carrefour

Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumWarsztatElektryka i Car Audiojakie radio do samochodu
Strony: 1 [2]
jakie radio do samochodu
  • matt
  • Klubowicz
  • *
  • Marka: Honda
    Model: Civic VI MB3
    Silnik: D15Z8
    Imię: Mateusz
  • czarny czy śliwka?
  •  
Odp: jakie radio do samochodu
« Odpowiedz #15 : Styczeń 14, 2012, 01:29:49 »

A ja za świadome kupowanie "cudzych" to bym zapłacił, żeby kolesiowi obili mordę. Sorry za OT.
Racja... paserstwo czy to jako handlarz, czy jako kupujący "cudze" jest przestępstwem i buractwem.
Widać, kogoś jeszcze nie dotknął problem włamania do auta - a zapewniam - to nic przyjemnego.

ale dalej nie wiem co z alpine o którym napisałem:)
Czy warty ceny około 400 zł za używkę?
Stary, ale musisz się określić. Czego dokładnie potrzebujesz. Bo jeśli chcesz na prawdę fajny dźwięk za niedużą kasę, to polecam kupić jakiegoś Technicsa i darować sobie słuchanie muzyki w aucie. Uśmiech
W samochodzie jest wiele czynników, które będzie Ci psuło odczucia audiofilskie podczas słuchania muzy. Ja jestem z kolei zwolennikiem teorii, że nie ma złych radioodtwarzaczy (zakładając, że dysponujemy kwotą oscylującą w granicach 400zł). Ważne jest też dobre uzbrojenie karoserii w głośniki. Systemy odseparowane to podstawa. Bas + średnie + wysokie. Wszystko to odpowiednio podłączone i wytłumione zagra zawsze dobrze. Mi tłumaczono, że tanie tweetery z allegro nie dają rady, a kupiłem właśnie takie tanie magnaty i jest super. Nawet najtańszy osprzęt, dobrze podłączony daje fajny efekt. A radioodtwarzacze? Wszystkie dzisiaj działają podobnie i do czasu kiedy nie zaczną produkować do aut wzmaków lampowych zamiast tranzystorów, to nic się nie zmieni.

Pozdrawiam
Mateusz
  • daniel208
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic
    Silnik: B18C4
    Imię: Daniel
  •  
« Odpowiedz #16 : Styczeń 14, 2012, 10:22:43 »

W domu mam na czym słuchać Uśmiech Chociaż to nie technics Język
A w aucie też lubię posłuchać muzyki. Czego chcę, to już trochę napisałem. Jeśli chodzi o jakieś przetworniki 24bitowe itp. to nie wiem nawet co to jest, co robi więc nie potrafię się o tym wypowiedzieć:) A jeśli chodzi o dobre głośniki+ wygłuszenie to wszystko z czasem, tym bardziej, że nie mam gdzie się bawić tak pięknej zimy:) zacznę od radyjka.
Nie narzekałem na moje LG, ale brakowało mi usb. A, że mam taki kaprys, że nie chcę aby mi wystawał pendrive, to usb ma być z tyłu:)
Dodam też, że seryjne głośniki z vti nie sa takie złe Chichot

Myślałem, że ktoś będzie umiał mi powiedzieć czy warto takie radyjko wziąć, no ale nie ważne:) zawsze zostanie temat dla innych i ułatwi co wybrać Uśmiech
  • vitas
  • Klubowicz
  • *
  • Model: Mb2
    Silnik: D14A8
    Imię: Wiktor
  •  
« Odpowiedz #17 : Styczeń 15, 2012, 21:07:36 »

Bierz Alpine, nawet najtańszy będzie lepiej brzmiał od czegoś innego w tej  cenie.
  • daniel208
  • Klubowicz
  • *
  •  
« Odpowiedz #18 : Styczeń 15, 2012, 21:13:22 »

wziąłem Uśmiech
  • ziolek1990
  • Klubowicz
  • *
    Model: Crx
    Silnik: D16z5--> ??
    Imię: Paweł
  •  
« Odpowiedz #19 : Styczeń 15, 2012, 21:14:37 »

ja mam alpine cda 9884r od 3 lat już i powiem , że wart swojej ceny, z dobrymi głośnikami robi robotę na prawdę... mi nie sprawił kłopotów, usb z tyłu jest dobre bo można fajnie schować pendrive , jakość dźwięku jest czysta... także ja bym to brał Uśmiech
  • daniel208
  • Klubowicz
  • *
  •  
« Odpowiedz #20 : Styczeń 15, 2012, 21:20:29 »

teraz tylko pozostaje problem upchania tych wszystkich kabelków i przejściówkę wejścia antenowego musze skołować Uśmiech
  • Freza
  • Klubowicz
  • *
    Model: Civic EJ2
    Silnik: D15B7, 1.5
    Imię: Michał
  •  
« Odpowiedz #21 : Styczeń 15, 2012, 21:25:30 »

I na jaki model padło tego Alipne?

• daniel208
  • Klubowicz
  • *
  •  
« Odpowiedz #22 : Styczeń 15, 2012, 21:31:01 »

na ten o który pytałem Uśmiech
  • ziolek1990
  • Klubowicz
  • *
    Model: Crx
    Silnik: D16z5--> ??
    Imię: Paweł
  •  
« Odpowiedz #23 : Styczeń 15, 2012, 22:58:02 »

no ja radia nie używam więc nie mam przejściówki tylko usb chodzi Chichot ale radyjko warte Uśmiech
  • aras
  • Nowy użytkownik
  • *
    Model: Accord CE9
    Silnik: F22Z2 SOHC VTEC
  • Chrupkolot
  •  
« Odpowiedz #24 : Styczeń 16, 2012, 09:43:29 »

Bo jeśli chcesz na prawdę fajny dźwięk za niedużą kasę, to polecam kupić jakiegoś Technicsa i darować sobie słuchanie muzyki w aucie. Uśmiech

Szok Szok technics?  Co?
  • Donald
  • Klubowicz
  • *
  •  
« Odpowiedz #25 : Styczeń 19, 2012, 10:03:43 »

Jeszcze  taka jedna uwaga na przyszłość dla tych co chcą łączyć wzmacniacze: sprawdzić wolty na wyjściach RCA ponieważ poniżej 4V jest kupa i to od razu powiem Mrugnięcie Miałem bardzo ale to bardzo starego clariona (tfu mam tylko taśmę od panela trzeba wymienić) który miał 4V, jak przesiadłem się na alpine które miało 2V(seria CDA żeby nie było i 3 wyjścia RCA) poczułem niemiłą różnicę wszystko stało się jakby płaskie. Z kolei wzmacniacz w radiu w alpine o wiele lepszy i o wiele więcej możliwości korekcji Mrugnięcie  Cały sprzęt jednak wyleciał z powodu masy Mrugnięcie
Strony: 1 [2]
Tutaj jesteś: KLUB HONDA WARMIA-MAZURYForumWarsztatElektryka i Car Audiojakie radio do samochodu
Skocz do: